Samhälle

Läsare om sjukvården: Odelat positiv

Ill: pixabay.com.

I förra veckans nyhetsbrev(läs här) efterlyste vi erfarenheter från våra läsare om hur det står till med den svenska sjukvården . Här kommer en första synpunkt:

Min erfarenhet av den svenska sjukvården är ODELAT positiv. Nu lider jag själv eller min närmsta omgivning inte av svårbemästrade sjukdomar, men ändå.

Grunden för min ”sjuktillvaro” är en fantastisk husläkare, som jag besöker en gång per år. Då går hon igenom min lekamen och är underbart trevlig och omtänksam. Finns något att utreda görs det på studs. Där finns också en lättakut, som är öppen varje morgon ett par timmar.

Men jag har också väninnor som dött i cancer och jag har då iakttagit hur vården fungerar i livets slutskede. I mina ögon kunde den inte ha varit bättre. Detta är Stockholm. Hur den fungerar utanför storstaden kan jag inte uttala mig om.

Ett problem jag ser är den stora ökningen av människor som nyligen kommit till Sverige. Vård,  skola och omsorg kan omöjligt hantera mängden. Det blir knölar och proppar i maskineriet. Läkarna räcker inte till. I synnerhet inte som de ska administrera en stor del av sin läkartid.

Cathrine Swenzén

Fotnot: Berätta gärna om dina egna upplevelser, skriv till oss på [email protected]

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren