Läst

Lästips i väntan på Keplers nya

 

Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril, alias Lars Kepler. Foto: Anna-Lena Ahlström

I väntan på Lars Keplers nya bok, Eldvittnet, som kommer ut i nästa vecka tipsar Nyfiken grås Harriet Schmit om föregångaren:

Paganinikontraktet är uppföljaren till den framgångsrika första boken Hypnotisören av Lars Kepler. Bakom denna pseudonym finns författarparet Alexandra och Alexander Ahndoril. Huvudrollen innehas även här av kriminalkommissarie Joona Linna begåvad med stor intuition och annorlunda metoder. Boken handlar om mord, förstås, vapenhandel och musik. En man hittas hängd i sin våning på Östermalm. Rummet är totalt tomt utom lampan som han hänger i.

Något senare påträffas också en död kvinna på en båt som driver i Stockholms skärgård. Joona Linna upptäcker snart att det finns ett samband mellan dödsfallen. Detta blir upptakten till en sanslös och våldsam männskojakt på två håll. En ”problemlösare”som jagar ett ovetande vittne och polisen som jagar problemlösaren. En spännade historia där man också får veta en hel del om internationell vapenhandel och svensk vapenexport. Sverige är faktiskt en av världens nio största vapenexportörer.

Hypnotisören har sålts till 34 olika språk. Boken toppade redan 2009 försäljningslistorna i Sverige. Detsamma hände när Paganinikontraktet kom ut ett år senare.

Paganinikontraktet av Lars Kepler, Bonniers Förlag, Pris pocket ca 50, inbunden ca 185 kr.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren