Läst

Lästips: succéboken En dag

David Nicholls, succéförfattare Foto: Joss Baratt/Stay Still

En dag av den engelske författaren David Nicholls kom ut 2009 (i Sverige 2010) och blev snabbt en dundersuccé. Boken har toppat många bästsäljarlistor sedan dess. Nu har den även blivit film, med svensk premiär i mitten av oktober.

En dag är historien om hur vänskap utvecklas från tonåring till vuxen. Hur tillfällen missas och principer förloras. Framför allt är det en kärlekshistoria, om än berättad på ett annorlunda sätt. Emma och Dexter träffas första gången 15 juli 1988 och tillbringar natten tillsammans efter avslutade universitetsstudier. De bestämmer sig för att bli vänner och träffas igen. Dexter kommer från ett förmöget hem, han är charmig och sorglös, säker på sig själv. Emmas bakgrund är enklare, hon är full av komplex och har massor av principer. Var och en lever sitt eget liv, men varje år den 15:e juli försöker de träffas. I 20 års tid kommer de att mötas och skiljas, avsky varandra och sakna varandra.

Boken är en riktig bladvändare och man skyndar mot slutet för att se om Emma och Dexter kommer att inse att de är rätt för varandra. Printz Publishing, pocket ca 45 kr, inbunden ca 175 kr.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren