Livsstil, Tittat

Lysande Julia Roberts i familjedrama

Holly Burns (Julia Roberts) gör allt för att sonen Ben (Lucas Hedges) ska kunna fira jul med familjen utan droger.

Ben is back

Det är julaftons morgon och familjen Burns förbereder sig för ett lugnt firande. Då dyker sonen Ben (Lucas Hedges) oannonserat upp. Mamman Holly (Julia Roberts) blir överlycklig men samtidigt orolig. Ben har fått permission från kliniken där han rehabiliteras från sitt drogberoende. Holly gömmer alla mediciner och smycken, styvfadern Neal (Courtney B Vance) blir inte glad. Han har tidigare belånat huset för att kunna hjälpa Ben, men tvivlar på sin styvson. Systern Ivy (Kathryn Newton) och halvsyskonen Lacey och Liam (Mia Fowler and Jakari Fraser) blir ändå glada och det blir också den lilla hunden Ponce.

Allt verkar gå bra till en början. Ben är trevlig och artig och håller sig drogfri. Han ångrar allt dumt han gjort och vill nu börja ett nytt drogfritt liv.

Men det som inte sägs rent ut, att han har ett mörkt och kriminellt förflutet, kommer ikapp familjen. Ett inbrott där inget stjäls utom hunden gör att Holly och Ben ger sig ut på jakt efter Ponce. Alla hundägare förstår vilken panik en stöld av ens lilla husdjur kan utlösa. Sökandet för dem till förstadens sunkiga område med knarkare och kriminella.

Samspelet mellan Julia Roberts och Lucas Hedges är lysande. Deras känslor skiftar mellan misstro, desperation och en stark kärlek mellan mor och son. Men de två huvudpersonerna känns aldrig överdrivna. Händelserna avlöser varandra i jakten på Ponce som måste hittas för att inte julen ska bli lika katastrofal som tidigare år. Det kan ifrågasättas hur allt kan hända på så kort tid men det är som det brukar i filmer.

Från 11 år.

Manus och regi: Peter Hedges.

I rollerna: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B Vance, Kathryn Newton med flera.

Premiär fredag 15 februari.

Titta på trailer här.

  1. Anette Feron

    Låter intressant. Och Julia Roberts är ju duktig och brukar ofta vara med i sevärda filmer. Anette Feron

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren