Ätit & druckit, Livsstil

Mandelkakor med jultouch

Foto: Viveca Lithner-Ask.

Mandelkakor att njuta av till dessert med glass, eller som en liten godbit till glögg, kaffe eller te.

Ugn175 gr

40 st.

200 gr smör

200 gr riven mandelmassa

1-1,5 dl mandelspån

3 dl vetemjöl

Pensla med flytande honung utspädd med vatten eller äggvita.

Mandelspån att rulla kakorna i.

Cocktailkörsbär Maraschino.

Rör smör och socker poröst/smidigt, riv i mandelmassan och tillsätt de mosade mandelspånen, därefter successivt mjölet.

Rulla kulor o pensla med honungsvattnet eller äggvitan och rulla i mandelspån.

Tryck ner ett halv bär.

Grädda 10 minuter.

Låt svalna på plåt.

Vid pennan i köket

/Viveca

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren