Orkar ni fortfarande laga mat och äta efter alla helgerna? Här kommer någonting lätt och fluffigt. En nyskapad efterrätt på bland annat mixad mango och passionsfrukt som kan få aptiten och matlusten att vakna till liv.

Passionsfruktens syra balanseras fint av mangons sötma. De pyttesmå marängerna (köpta i affär) bidrar till att ytterligare förhöja upplevelsen av smak och konsistens. Vår mangopassion innebär minimum arbete och maximum njutning. Den kan ätas upp på direkten men blir bäst av att stå i kylen en stund.

Dittes mangopassion (6 portioner)

1 stor mogen mango
4 – 5 passionsfrukter
2,5 dl vispgrädde
3 dl marängdroppar från Toscana (Gocce di Meringa)

Skala mangon, skär bort kärnan.

Mixa mangoköttet till en slät massa. Gröp ur passionsfrukterna och passera fruktköttet i en sil genom att gnugga det med en sked över en skål.

Rör ihop mango och passionsfrukt. Vispa grädden.

Ta fram 6 lagom stora glas, t ex vinglas och lägg upp innehållet i dessa:

först ett lager med marängdroppar i botten,
sedan ett lager grädde, därefter ett tjockare lager mango/passionsfrukt.

Avsluta med ett tunnare lager grädde och några marängdroppar på toppen.

Ställ kallt 2 – 3 timmar före serveringen.

Musik i köket: Eddie Vedder sings The Beatles