Natur, Tipsat

Massor av gratis trädgårdsinspiration

Foto: Jannecke Schulman.

Gillar du trädgård? Vill du få inspiration och nya idéer? Då ska du inte missa chansen att kika in i andra privatträdgårdar och lära av andras trädgårdslösningar och växtval. Två söndagar i juli kan man besöka privata trädgårdar över hela Sverige och få massor av tips, idéer, kunskap och upplevelser – helt gratis!

Tusen trädgårdar – 1 juli

Tusen Trädgårdar är ett samarrangemang mellan Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet och Gunnel Carlsons Trädgårdsriket. Den 1 juli 2018 öppnar privatpersoner sina trädgårdar för allmänheten. Här finns trädgårdar över hela landet och trädgårdar av helt olika slag. Här finns något för alla att hämta inspiration från – och det kostar inget.

– Tack vare Tusen trädgårdar tänker jag att vi blir klokare trädgårdsmänniskor. Alla möten med människor ger oss ny kunskap, mer inspiration och en större insikt om varför vi har trädgård, säger Gunnel Carlsson är initiativtagare.

Arrangemanget har hållits vartannat år sedan starten 2010 och har närmare 100 000 besökande trädgårdsentusiaster över hela landet.

Fakta

1 juli kl 10-17
Totalt över 800 trädgårdar
Hemsida med sökfunktion för att hitta trädgårdar http://www.tradgardsriket.se/tusen-tradgardar-2018/
Facebook https://www.facebook.com/tradgardsriket/

Öppen trädgård 15 juli

Öppen trädgård är ett arrangemang av tidningen Land, och lockar 100 000 trädgårdsentusiaster. Det är en årlig högtidsdag för trädgårds- och odlingsintresserade. En söndag i juli slår trädgårdsägare upp sina privata grindar och välkomnar besökare att avnjuta deras trädgård.

– Det är med stor glädje och stolthet som vi ser fram emot 25-årsjubileet av Öppen Trädgård 2018. Ett arrangemang som Land var först med och som har betytt väldigt mycket för Trädgårdssverige, särskilt för Lands läsare, säger Lands chefredaktör Carina Löfgren.

Fakta

Söndag 15 juli kl 112-18
211 trädgårdar
Hemsida med sökfunktion http://www.land.se/oppentradgard
Facebook https://www.facebook.com/oppentradgard/?ref=br_rs

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren