Ätit & druckit

Min vilda burgare

Foto: Jurek Holzer

Foto: Jurek Holzer

Ibland blir suget på en hamburgare svårt att motstå. Jag äter inte gärna big mac och liknande utan ställer mig i köket och fixar till en burgare fylld med en blandning främmande nya smaker:

1 dl smulad fetaost,

1/2 finhackad röd chili,

1/2 finhackad gul lök,

1 riven vitlöksklyfta,

1 ägg, 1 tsk senap,

1 tsk riven ingefära,

salt o peppar.

Dessutom behövs det ca 200 g nötfärs till två pensionärer.

Rör ihop alla ingredienserna till en smidig smet. Forma ungefär fyra burgare och stek på medelstark värme, några minuter på varje sida.

Istället för oljiga pommes serveras här ugnsstekta kumindoftande potatishalvor – 25 min i 200°. Med valfri sallad. Själv föredrar jag surkål så här års. Eller varför inte en saltgurka.

Musik i köket: Steppenwolf – Born to be wild

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren