Krönika

Möt Nyfikengrå i Kungsträdgården!

Ill: sxc.hu

Inte för att vädrets makter verkar stå direkt på vår sida. Men – oavsett regn och rusk eller värme och sol – är det i morgon torsdag, 26 maj, seniorernas dag i Kungsträdgården i Stockholm. Från klockan 10 till 17 är det fullt ös med uppträdanden på scen, föreläsningar och andra aktiviteter.

Hela arrangemanget kallas Seniordagen och ordnas för andra året i rad. En av kvinnorna som ligger bakom det hela är Madelaine Birnick. Hon berättar i en intervju för Nyfikengrå hur idén uppstod. Bland annat tack vare en glass….

I ett av utställningstälten finns de nya seniora nätmedierna samlade, där Nyfikengrå är en av dem.

Renar i vintertid. Foto: Gunilla Falk.

Renar i vintertid. Foto: Gunilla Falk.

Förutom att träffa några av oss som medverkar på sidan kan man för en liten slant införskaffa en vacker affisch med ett foto från Lappland som Gunilla Falk tagit. Eller köpa en av succéförfattarinnan Catharina Ingelman-Sundbergs Kaffe med rån-böcker.

På dansscenen avlöser olika programpunkter varandra. Kl 11 invigs Seniordagen av nya kulturdirektören i Stockholm, Robert Olsson.

Robert Olsson.

Robert Olsson.

Kl 15.30 talar Alexandra Charles, hon med 1,6 och 2,6 miljonersklubben som verkar för bättre hälsa för kvinnor i alla åldrar.

I en intervju på Nyfikengrå – och på You Tube – finns redan en intervju som gjorts av vår videofilmare Gunnar Magnusson, där hon bland annat säger så här:

– Vi vill se till att det blir en bättre äldreomsorg. Vi blir fler och fler. Hur ska vi anpassa samhället bättre?

Saken är klar – vi ses i Kungsträdgården på torsdag? Eller hur!!!

Ingrid Lindgren
Redaktör och ansvarig utgivare

 

 

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren