Ätit & druckit, Folk, Tipsat

Nice nya stolthet

Samtliga foton: Ingrid Lindgren

Samtliga foton: Ingrid Lindgren

I åratal, ja i decennier har klippavsatsen stått där ett par hundra meter öster om hamnen i Nice och sett ut som om den var på väg att vittra sönder. Den trampolin som sköt ut över vattnet var rostig och inte ens nåbar för den som mot förmodan ville testa den, eftersom landfästet var borta sedan länge. En gång i tiden fanns här en restaurang (med nästa samma namn som den som nu ligger i andra änden av huset, Le restaurant de la Reserve)

 La Reserve byggdes i slutet på 1800-talet.

La Reserve byggdes i slutet på 1800-talet.

Nu är det andra bullar. Efter dryga reparationer och en påkostad rekonstruktion har Niceborna och alla vi turister fått en ny attraktion som heter duga. För en vecka sedan invigdes Le Plongeoir (trampolinen på svenska), som från start drar redan till sig horder av besökare.

Ett hopp tillbaka till det förflutna i toppmodern form, heter det i Rivierans stora regiontidning NiceMatin.

Det är en restaurang mellan himmel och hav format som ett skepp som består av tre plattformar. När man kliver ”ombord” känns det nästan som att sväva ut i rymden – eller i det Stora Blå dvs Medelhavet. Det mesta går i ljust trä och milt turkosa färger.

Baren ligger på den nedersta plattformen. Att ta sig ett glas är dock inte gratis. Det mesta kostar från 14 euro och uppåt… Men bara upplevelsen kan vara värd en peng.

Restaurangen på de två övre planen serverar en fast trerättersmeny för drygt 50 euro på kvällen och ca 26 på dagen. Vad köket går för vet vi ingenting om. Mer än att det rattas av en 28-årig spanjor, David Rodriguez, med ett förflutet på stjärnkrogar i Madrid. Och att den som är ansvarig för det hela heter Marc Dussoullier, som tillsammans med personalen springer omkring (lätt förvirrade än så länge) i trendigt marin klädsel, made in France…

 

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren