Livsstil, Tittat

Spännande historia om en legendarisk korrespondent

Ryszard Kapuscinski åker till inbördeskriget Angola.

En dag till att leva

Jag tycker att det är helt okej med tecknad film för vuxna. Med dagens animeringsverktyg blir den tecknade filmen riktigt realistisk och njutbar. I En dag till att leva, efter Ryszard Kapuscinskis memoarer, blandas den animerade tillbakablicken med fotografier och filmade intervjuer. Ett spännande och effektivt sätt att berätta om den legendariske korrespondentens upplevelser av inbördeskrig på 1970-talet.

Det är 1975 och i Angola lämnar  portugiserna i panik när kriget mellan  det USA-stödda FNLA  och det marxistiska MPLA föröder landet och huvudstaden Luanda.

Ryszard Kapuscinski övertalar sin chef på den polska nyhetsbyrån att han ska få åka till Angola för att beskriva kriget. Confusao  som betyder Förvirring, är utropet som möter honom gång på gång när han landar i huvudstaden Luanda.

I den södra delen av Angola håller en före detta portugisisk fallskärmsjägare, den mytomspunne Farrusco, stånd mot en annalkande sydafrikansk invasionsstyrka.

Kapuscinski vill dit till varje pris och lyckas efter många om och men. Han träffar idealistiska stridande både kvinnor och män och upplever krigets brutala verklighet. Filmen beskriver Ryszard Kapuscinskis tre månaders upplevelser av kriget som pågick i 40 år.

Regissör: Raúl de la Fuente och Damian Nenow.

Manus: Raúl de la Fuente och Amaia Remirez med flera.

I rollerna: Miroslaw Haniszweski, Vergil J. Smith, Tomasz Zietek, Olga Boladz med flera.

Premiär fredag 8 mars.

Titta på trailer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren