Krönika

Ny film: Bröllopskaos igen

Claude och Marie Verneuils fyra vackra döttrar är alla gifta med män av olika etnicitet. © Arnaud Borrel

I den franska filmen Bröllopskaos från 2014 tvingades Claude och Marie Verneuil att acceptera att deras fyra döttrar gifter sig med män med annan hudfärg och religion än deras egen.

Döttrarna och svärsönerna är lyckliga i sina äktenskap, men allt är inte frid och fröjd för männen. De funderar allvarligt på att lämna Frankrike för att söka lyckan i de länder där de är naturligt accepterade.
En svart, en arab, en jude och en asiat vill alltså ta med sina fruar ut ur landet. Men Claude och Marie är beredda att göra allt för att stoppa deras emigration. De måste få männen att älska Frankrike.

Bröllopskaos igen handlar inte om något bröllop denna gång. Den franska titeln är: Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon. Men den svenska titeln återknyter till en tidigare film om samma familj.

Bröllopskaos igen är en riktigt rolig film som driver med allas våra fördomar om ras, etnicitet och religion. Det görs på ett humoristisk och ganska snällt sätt. Det är en underhållande historia med snärtiga repliker. Väl värd sin stund i biomörkret.

Regi: Philippe de Chauveron
Manus: Guy Laurent
I rollerna: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan,Frédéric Chau, Noom Diawara, Frédérique Bel med flera
Premiär fredag 25 oktober
Se trailer

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren