Krönika, Kultur

Ny film: Jag kommer hem igen till jul

Världsstjärnan Simon (Peter Jöback) kommer hem för att fira jul och sjunga med sin bror Anders (Johannes Kuhnke) kör i en uppskattad traditionsenlig julkonsert.

Anders (Johannes Kuhnke) är körledare i det lilla samhälle där han växt upp. Han bor kvar med sin familj på samma gård som sin mor. Och nu är det snart jul. Då ska kyrkokören hålla traditionsenlig julkonsert. Men i år kommer världsstjärnan och brodern Simon (Peter Jöback) hem och han har övertalats att förstärka kören. Något som kommer att dra massor av publik till evenemanget.

Anders har alltid levt i skuggan av sin begåvade bror. Han tar köruppdraget på stort allvar. Simon är rutinerad och tar det hela med ro. Det mesta går enligt plan tills gamla minnen väcks till liv när Simon konfronteras med människorna från förr. 

Jag kommer hem till jul är gjord efter en idé av Peter Jöback och där finns händelser och situationer ur hans liv. Det är en i grunden ganska sorglig historia om hemligheter som skaver och hur de påverkar alla omkring den som bär på den tyngsta bördan.

Regi: Ella Lemhagen
Manus: Peter Jöback (idé) och Daniel Karlsson
I rollerna: Peter Jöback, Suzanne Reuter, Johannes Kuhnke, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman med flera

Premiär fredag 8 november

Se trailer

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren