Krönika, Kultur

Ny film: Mysteriet Henri Pick

Fabrice Luchini och Camille Cottin i Mysteriet Henri Pick

Unga förläggaren Daphné Despero (Alice Isaaz) är på besök hos sin far i en mindre stad i Bretagne i Frankrike. Hon har sällskap av sin pojkvän som skrivit manus till en bok som han vill att hon ska läsa, men hon drar ut på det.
Hennes far berättar om ett bibliotek som består av refuserade manus och hon blir nyfiken och söker upp det lilla biblioteket i staden. Hon strövar omkring och hittar efter en stund ett manus som hon blir helt förtrollad av.
Hon ser till att det ges ut och letar efter författaren, en viss bagare Henri Pick som avlidit några år tidigare. Hans änka är helt oförstående till att maken kunnat skriva en bok, men det visar sig att det finns en skrivmaskin i källaren som han hade kunnat skriva manuset på.

Boken ges ut och blir en veritabel succé.

Jean-Michel Rouche (Fabrice Luchini) är en högdragen programledare för ett litterärt magasin på tv. Förläggaren och Henri Picks änka, Madeleine Pick (Josiane Stoléru), deltar för att berätta om boken.
Rouche tvivlar på att bagaren kunnat skriva boken och inslaget slutar i katastrof. Rouche får sparken från programmet och bestämmer sig för att avslöja den verklige författaren. Han får med sig ”författarens” dotter i sökandet.
Mysteriet Henri Pick är en rolig och finurlig pusseldeckare med fransk esprit,


Regi: Rémi Bezançon
I rollerna: Fabrice Luchini, Camille Cottin, Alice Isaaz, Bastien Bouillon med flera

Premiär fredag 8 novemberSe trailer

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren