Upplevt

Ny film: Pavarotti

Luciano Pavarotti med Nicoletta Mantovani, hans andra hustru.

Tenoren Luciano Pavarotti – kungen av höga c – gör ingen besviken när han tar ton i den nya dokumentären om hans liv och karriär.
För den som sett tidigare filmer om denne operagigant tillför kanske inte Ron Howards skildring något.  Men för oss som inte kan allt om operasångaren är det underbart att höra hans sång och se hans uppträdanden i olika operaföreställningar under åren.
Det är lätt att få gåshud när Pavarotti klämmer i för full hals.

Hans första hustru och de tre döttrarna ställer upp och berättar om sångarens liv som make och far. Och många världsstjärnor som till exempel Bono talar vördnadsfullt om mannen Pavarotti som inte bara imponerade med sin långa sångarkarriär utan också som donator. Han skänkte miljoner till olika välgörande ändamål.

Det stora publika genombrottet fick Pavarotti tillsammans med Plácido Domingo och José Carreras som De tre tenorerna. Plácido Domingo uttalar sig i dokumentären om sin syn på rösten och jämför den med en kvinna. Ett inslag som kunde ha redigerats bort efter anklagelser om sexuella trakasserier. Något som gjort att Domingo fått lämna sitt uppdrag som direktör för operan i Los Angeles.

Porträttet av Pavarotti är underdånigt och snällt. Tenoren framstår som en enormt god människa.  Det är ingen tvekan om att Ron Howard är en stor beundrare av operasångaren. Och vem är inte det?

Regi: Ron Howard

Manus:  Cassidy Hartmann och Mark Monroe

Medverkande: Andrea Griminelli, Nicoletta Mantovani, Bono, Angela Gheorghiu, Carol Vaness, Lorenza, Giuliana och Christina Pavarotti med flera

Premiär fredag 1 november 2019

Se trailer.


Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren