Upplevt

– Nya höfter kanske?

Kvinnan i säkerhetskontrollen på Arlanda log rart. Hon ville snabbt komma på en förklaring varför det tjöt om mig, när jag gick igenom bågen.

I hur många år som helst har samma sak hänt. Jag har tagit bort allt som tänkas kan. Prylar i fickorna, skärp, jackor och ibland även skor. Ändå har det låtit. Armarna upp i luften, känna känna över kroppen. Fram och bak. Obehaglig upplevelse. Däremot ingen kommentar om varför.

Nu vet jag. Det var mitt favoritarmband i silver av Torun Bülow-Hübe som gav utslag i säkerhetskontrollen. Aldrig mer kommer det att få passera säkerhetsbågen på min armled.

Jag vet också att jag numera är en person med presumtivt opererade höfter. Åtminstone i den unga säkerhetskontrollantens ögon.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren