Tyckt

Nyfiken grå firar!

Idag fyller vi år. Nåja, riktigt jämnt är det inte. Men faktum är att det på dagen är sex månader sedan Nyfikengrå öppnade sin nättidning för alla nyfikna 60-plussare.

I första början var det kanske inte så många som hittade till sajten, men under hösten har de som gillar sidan stadigt blivit fler och fler. 150 – 200 personer om dagen kollar av sidan, och gör det i ett par minuter – ett klart bra betyg tycker vi själva.

Ämnena har varierat från det stora till det lilla, geografiskt har vi rört oss mellan Kina och Thailand till Kanada och England, för att bara nämna några länder som vi rapporterat från.

Nyfikengrå var nog först – skulle hon vilja påstå – med att berätta om Caremas ägare, att det var riskkapital som låg bakom, att det skattades i främmande land och att Ikea fanns med på en hörna.

Kanske inte så många som uppmärksammade detta, men ändå. När de stora nyhetsmedierna började gräva var detta redan känt för Nyfiken grås besökare.

Äldreomsorgen har poppat upp i en och annan text, ett naturligt ämne för oss gråskalliga. Det senaste inslaget, som berörde många, var reportaget om äldreboendet Granparken i Norrtälje. Under hösten har frivilliga krafter erbjudit bridge- och målarkurs. De som deltagit har skapat imponerande konst och dessutom börjat lära känna varann, bara det en bonus för alla inblandade.

Maten på Nyfikengrå är något alldeles extra. Jurek Holzer återkommer varje vecka med innovativa recept till läckra bilder – mycket uppskattat.

Vi har fler duktiga medarbetare, Ola Berglund, Catharina Ingelman-Sundberg, Inge Josephson, Björn Larsson Ask, Patrik Lones, Susanna Rosén och Harriet Schmit. Den fina sidan är designad och skapad av Jenny Almersdotter.

Nu jobbar vi vidare mot nästa mål, att fylla ett år med ännu bättre, piggare och mer underhållande innehåll!

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren