Django –

Gripande om ett musikaliskt geni

Django Reinhardt var en av de skickligaste gitarristerna och pionjärerna när det gällde utvecklingen av europeisk jazz. Han skapade begreppet ”Gypsy swing”.  Och som det svänger!

Under ockupationen i Paris spelar virtuosen Django swing-jazz med sitt band på de främsta konsertställena. Publiken älskar honom. Även de tyska militärerna som vill engagera honom för en turné i Tyskland.

Men han är rom och över hela Europa äger förföljelsen av romer rum. Nazisterna kan inte ta honom som han är utan vill tvinga Django att spela efter deras ”noter”. Django tar beslutet att försöka fly till Schweiz med sin familj men tyskarna gör allt för att stoppa honom.

Reda Kateb gör ett ett gripande porträtt  av musikern under ett dramatiskt skede i hans händelserika liv. Django handlar om flykt, fara och om överlevnad. Men inget kan stoppa honom från att spela.

Musiken är fantastiskt medryckande i denna dramadokumentär om ett musikaliskt geni, även om historien ibland tappar tempo.

Django Reinhardts musik finns tillgänglig på Spotify, titta på trailern här.

Från 11 år.

Regi: Etienne Comar.

Manus baserat på romanen,  Folles De Django av Alexis Salatko.

I rollerna: Reda Kateb, Cécile De France, Ulrich Brandhoff, Bimbam Merstein, Bea Palya, Gabriel Mireté med flera.

Premiär fredag den 3 november.

Mila Kunis, Kristen Bell och Kathryn Hahn som Amy, Kiki och Carla i Bad Moms jul.

Bad Moms 2 –

Julfilmsvarning

Varning! Det här är garanterat  en av de sämsta så kallade julfilmer som dykt upp på länge. Tre hysteriska mammor ska denna gång fira en perfekt amerikansk jul och då dyker deras tre och ännu värre mammor upp med väldigt förväntat resultat. Det blir så klart kaos.

Filmen består av helt osannolika personer och otroligt vulgära sexskämt som inte ens är roliga. Frågan är om de mer namnkunniga skådespelerskorna, som till exempel Susan Sarandon, behöver pengar så mycket så att de lånar sig till detta. De kan i alla fall knappast ha läst manus innan de tackade ja till sina roller.

Regi: Jon Lucas, Scott Moore

I rollerna: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Jay Hernandez, Susan Sarandon, Christine Baranski, Cheryl Hines, Justin Hartley

Premiär fredag den 3 november.