Tyckt

Öppet brev om Slussen till stadsbyggnadsrådet: Ta ett steg tillbaka

Om bara några timmar går frågan om nya Slussen upp i Stockholms kommunfullmäktige. Nyfiken grås Catharina Ingelman-Sundberg med ett förflutet som kunnig och engagerad stadsbyggnadsreporter på Svenska Dagbladet skriver här ett öppet brev till stadsbyggnadsrådet Regina Kevius:

– Du har fortfarande en möjlighet att lyssna på stockholmarna. Och inte bli ihågkommen som en av dem som som våldförde sig på Stockholms skönhet. Och förstörde Stockholm för all framtid.

Jag ber dig, ta ett steg tillbaka och tänk efter. Visualisera hur ert förslag kommer att bli i verkligheten- inte i måshöjd utan på marknivå och för oss som rör oss på Slussen.

Vi kommer inte att tycka att du inte är handlingskraftig och inte kan ta beslut. Tvärtom kommer vi att få respekt för dig som lyssnade till alla oss som vill bevara vår fantastiska huvudstad. Det finns andra och skonsammare lösningar.

Jag vet att ni vill bygga. Men gör det inte på bekostnad av det som gör Stockholm till en av de vackraste städerna i hela världen. Byggmark kan ni hitta på andra ställen. För Slussen går förstås att renovera, det vet du lika bra som jag.

Catharina Ingelman-Sundberg

journalist och författare

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren