Lax i foliepaket på en bädd av grillad paprika (2 pers).

Fisk behåller sina naturliga safter och smak om den tillagas i ugnen inslagen i folie. Gör bara ett paket av alla ingredienserna och låt ugnen sköta jobbet. Utan onödigt fett.

300 – 400 g laxfilé

2 gula paprikor

färsk thaibasilika

1 vitlöksklyfta

1/2 lime (saften av)

olivolja

balsamvinäger

salt

peppar

Sätt ugnen på grilläge.

Dela paprikan i klyftor, rensa den och lägg den på ett galler i övre delen av ugnen. Grilla tills skalet får bruna bubblor (ca 5 min).

Tag ut paprikan och sänk ugnsvärmen till 175°.

Lägg laxen på ett folieark, pressa över lime, salta och peppra samt täck med skivad vitlök och hela basilikablad. Droppa olivolja över och gör ett foliepaket.

Dra bort skalet från paprikan, lägg den på ett fat, droppa olja och vinäger över, salta och peppra.

Sätt in fiskpaketet i ugnen, 15 – 20 minuter.

Servera med basmatiris.

Musik i köket: Steve Winwood – Back in the high life again