Ätit & druckit, Livsstil

Pardon my french

Foto: Jurek Holzer

Det är märkligt hur fint det kan låta när man döper en maträtt till något på franska. När man inte är vidare bevandrad i det vackra språket får man ta till googleöversättningen. Det är inte alltid det blir rätt (därav rubriken på det här inslaget), men det ser onekligen läckert ut. Till exempel så här :

Filet de saumon grillé avec crème de raifort, pommes de terre à la menthe et salade de pêches Saturn.

(Grillad laxfilé med pepparrotscréme, myntapotatis och Saturnussallad.)

Receptet räcker till 2 personer men kan dubbleras vid behov.

Marinera två lagom stora laxfiléer i saften av 0,5 citron och 0,5 dl rapsolja i ca en halv timme.

Under tiden rör du ihop 2 msk färsk riven pepparrot med rivet skal av 0,5 citron, en nypa salt, 1 dl créme fraiche och 1 msk majonäs. Ställ den kallt medan du fortsätter med resten av middagen.

Ångkoka potatisen. Blanda den sedan med 0,5 dl hackade färska myntablad och 1 msk smör.

Gör en sallad på 2 platta Saturnuspersikor, några blad isberg, 1 hyvlad morot och 4 körsbärstomater. Till det blandar du till en vinegrätt.

Tag upp laxen ur marinaden, torka av den med hushållspapper och grilla/stek ett par minuter på varje sida. Strö över ett par nypor flingsalt.

Musik i köket: Edith Piaf – Non, je ne regrette rien.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren