Ätit & druckit

Pilgrimsmat

Pilgrimsmusslor med paprikaringar. Foto: Jurek Holzer

Pilgrimsmusslor med paprikaringar. Foto: Jurek Holzer

Gott och snabblagat

Jag har ofta en påse pilgrimsmusslor i frysen. Dessa mollusker som tillhör familjen kammusslor, bor i ett stort och vackert skal som ser ut som en solfjäder när de fångas. Mina favoriter heter Noix de Saint-Jacques, importeras från Frankrike och är fiskade i Nordvästra Atlanten.

Det här behöver du till två personer:

6 pilgrimsmusslor

1 msk citronjuice

2 msk olivolja

1 vitlöksklyftan

1 nypa torkade chiliflingor

2 nypor torkad mynta

salt

1/2 röd paprika

Blanda citron och olja med chili och pressad vitlök. Lägg musslorna i marinaden och låt stå ca 20 min. Vänd på dem då och då.

Skär paprikan i tunna ringar och stek dem snabbt i lite olja tills de har blivit mjuka.

Stek därefter musslorna snabbt på hög värme.

Servera gärna med ugnsstekta potatisklyftor (200°, 20 min).

Musik i köket: Traveling Wilburys – Handle with care

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren