Samhälle

PRO och SPF laddar för pensionerna som valfråga

Christina Tallberg, Foto: Jack Mikrut.

Nu börjar frågan brännas på allvar. Finns det en chans att pensionerna blir en valfråga på riktigt denna gång? Pensionärsorganisationerna har börjat trycka på sina knappar för att få fart på intresset.

PRO som är den största av de fyra har gått ut med en enkät till sina medlemmar och fått 4 000 svar. Med stor majoritet segrade frågan om höjd allmän pension som den absolut viktigaste i valet 2018.

– Vi ska tillsammans på allvar utmana föreställningen om att det inte går att göra något åt den allmänna pensionen, eller att frågan är låst på grund av att allt som rör pensionssystemet kräver att regeringspartierna och de borgerliga oppositionspartierna är helt överens, är ordföranden Christina Tallbergs kommentar.

Dela gärna på facebook och twitter – kommentera här på sidan!

– Pensionsfrågor är viktiga för alla. Det finns en utbredd attityd att man inte behöver bry sig om pensionen förrän man själv närmar sig pensionsåldern. Det är ett feltänk. Hur skulle det se ut om vårdfrågor bara skulle engagera redan sjuka?

Nu ska PRO-medlemmarna driva frågan på olika sätt för att sätta tryck på politikerna.

SPF Seniorerna som är näst störst har redan gått ut med ett liknande budskap till sina medlemmar.

Eva Eriksson. Foto: Tomas Södergren/spf.se.

Förbundsordföranden Eva Eriksson konstaterar att ”pensionsnivåerna är för låga och halkar efter mycket annat i samhället. Tillsammans måste vi därför se till att pensionerna blir en valfråga.”

Hon fortsätter med ett tydligt budskap:

”Vi ska ställa politiker över hela landet till svars för dagens pensionsnivåer och kräva svar på vad de vill göra för att få till ett bättre pensionssystem. Och påminna dem om vår medlemsundersökning från i höstas, där nära varannan senior säger sig att i valet kunna byta till ett parti som prioriterar äldrefrågor.”

Det återstår många månader innan vi kan se facit. Det sannolika är att valdebatten mer handlar om lag, ordning, invandring och integration. Pensionsfrågan är en klar bubblare.

Den som lever får se.

  1. Inge Josephson

    Hmm… ja, då får det nog bli PP, pensionärspartiet… äsch visst ja, det finns ju inte – ännu…

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren