Krönika

Redaktörens rader: Nya nyfikna vindar blåser

Ill: sxc.hu

Något har hänt. Har du sett vad? Jo, Nyfikengrå har bytt utseende! I stället för som tidigare den långa raden med rubrikpuffar travade på varandra har nu startsidan en prydlig presentation av de senast publicerade artiklarna.

Dessutom är sidan anpassad till både mobil och läsplatta, något vi länge längtat efter att få. En del andra förändringar har vi också gjort på köpet, bland annat finns möjlighet att kommentera en artikel, vilket en och annan av våra läsare efterlyst.

Och så är innehållet uppdelat i nya så kallade kategorier, som vi hoppas gör det enklare att hitta till olika sorters artiklar: kultur, samhälle, sport, livsstil, debatt, krönika och natur.

Än är vi långtifrån färdiga med förnyelsen. Därför uppskattar vi förslag och synpunkter på vad som kan göras ännu bättre.  Mejla oss gärna på [email protected]

Twittrande hundar…

Apropå mejl – kan man lära gamla hundar twittra? Det är frågan som ställs i ett av radioprogrammen som sänts under våren i P1 med namnet Pyramiden – de nya pensionärerna på jakt efter meningen med livet.

I varje avsnitt tas olika frågor upp som man vänder och vrider på. Andra rubriker har varit: Har jag råd att skilja mig som pensionär? Om nya tankar i ett gammalt huvud. Flyktingvågen – pensionärernas chans? Old is the new black – om nya kläder i gamla garderober.

Allt förpackat enligt klassisk journalistik, där frågor ställs, diskuteras och belyses utifrån olika utgångspunkter. Bravo P1!

Värdera mera

Partiledardebatt var det som bekant här i veckan. I vanlig ordning blev det munhuggning kring kända ämnen som skolan, integration, flyktingar, kol och miljö.

Mitt i alltihop dök det upp en minidiskussion om oss 60-plussare. Det var kristdemokraten Andreas Carlsson som talade om att ”äldre måste värderas högre”.

Sånt tackar vi för!

Läs och tyck till

På den nya fina Nyfikengrå-sidan har vi publicerat ett reportage av Sven-Eric Bergström från ett jämtländskt travstall, andrapristagarens bidrag i vår tävling om Livet som 60 plus och så en krönika om kommateringens ädla konst av vår språkliga medarbetare, Siv Strömquist.

God läsning och välkommen med dina synpunkter!
önskar

Ingrid Lindgren
Redaktör och ansvarig utgivare

PS.
Passa på, stöd Nyfiken Grå, läs här hur du kan hjälpa till

Vill du också prenumerera på vårt nyhetsbrev? Gör det här eller om du redan är prenumerant, skicka länken till en vän.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren