Krönika

Redaktörens rader om midsommar och pensionärsval

Foto: Ingrid Lindgren.

I dag är det midsommarafton, den dag på året när vi förväntar oss tillräckligt bra väder för att gå man ur huse, klä stången och dansa runt den, gärna med levande musik till.

Så brukar åtminstone våra midsomrar se ut numera. I en liten by i glesbygdsdelen av Gästrikland där alla samlas på den stora gräsmattan mitt i samhället, hjälps åt att resa den klädda flaggstången och lekledaren ser till att barn och vuxna hänger med i dansen. Nästan som en idyllisk scen från en tid för länge sedan.

Ebba Busch Thor. Foto: sv.wikipedia.org.

På Nyfikengrå är vi i gång med en helt annan och mycket allvarligare sak, nämligen uppladdning inför höstens val. Med start den här veckan kommer vi att fråga ut de olika riksdagspartierna och deras ledare om hur pensionärernas frågor ser ut på deras agendor.

Först ut är Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor som i en filmad intervju med Nyfikengrås Sigfrid Leijonhufvud och Gunnar Magnusson svarar både på frågor om oss seniorer och hur partiet tänker klara sig över fyraprocentsspärren i höst. Nog så viktigt, och spännande att följa!


Därutöver finns flera utmärkta recept till midsommarbordet – vi har själva prövat! – av Ingrid Eriksson med foton av Jurek Holzer.

Ann Pettersson bjuder på en hel binge böcker att läsa i sommarens hängmatta, eller var man nu befinner sig när det är dags för rekreation.

Mia Bjelkholms biorecensioner hör också till den del på Nyfikengrå som kan inspirera till något utöver det vanliga vardagslivet.

Till sist har vi uppmärksammat en ny bok om pensionssystemet, skriven av journalisten och författaren Inga-Lisa Sangregorio som är full av indignation över hur det kunde bli som det blev…

Läs och begrunda, och njut av den midsommar som blir, vare sig det blir kyla och regn, eller sol och lite värme!

Foto: Ingrid Lindgren.

Sist men inte minst, glöm inte att följa Nyfikengrå veckan som kommer…
Ingrid Lindgren
Redaktör och ansvarig utgivare

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren