Krönika

Redaktörens rader – sätt färg på livet!

Den här veckan har det varit roligt för mig att studera den senaste arbetsplatsen – Nyfiken Grå – mitt nya arbetsfält.

En tidning med bredd

Ett par inlägg har visat bredden hos oss.

Utan bekymmer går vi från ett tankeväckande inlägg om hur två riktigt gamla damer möter varandra och hittar gemenskap och förståelse och får dela upplevelsen att vid hög ålder fortfarande vara alerta, smidiga och i högsta grad rörliga.

Aina Bergvall har sett filmen Om jag sätter mig ner nu så dör jag, en dokumentär om Dagny Carlsson och Amie Sundström som möts för första gången i den här filmen och verkligen finner varandra.

Aina har skrivit en mycket intressant artikel, en film som handlar ett långt liv men absolut inte om flärd.

En värld av grått

Det gör däremot den andra artikeln som skrivits av Jan Zettergren. Han har besökt Stockholmsmässan i Älvsjö och tittat på inredningsmässan Formex. Han har där hittat trendsättaren Zandra Rhodes som fortfarande,vid 78 års ålder, är lika intressant i designvärlden.

Dessutom verkar det av Jans bilder, som om hon är den enda som vågar visa färg i en möbel- och modevärld som just nu ser ut att genomgående gå i grått.

Det ska väl inte vi på Nyfiken Grå beklaga oss över även om jag nog känner mig mer upplyft av bilderna på Zandra Rhodes.

Film och verklighet som film

Nu ser vi fram emot två saker – ännu en filmrecension av Mia Bjelkholm – och en ny regering, en dramadokumentär med politiker som är mer eller mindre skickliga skådespelare men har en regissör, en talman, som faktiskt inte är så pjåkig när det gäller att hålla spelet igång.

Koll på de politiska karamellerna

Det skulle vara intressant om någon grupp i vårt samhälle vågade ta på sig att, under de närmaste åren, verkligen hålla koll på hur alla de ekonomiska karameller som bjudits ut också kommer att serveras under regeringsperioden.

Nyfiken Grå ska dra sitt strå även till denna stack och vi ser fram emot att vara med och göra det.

Vi önskar alla en god läsning

Tom Engström
Redaktör

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren