Livsstil

Restnoterat

Sallad på avocado, bulgur med mera. Foto: Jurek Holzer.

Att slänga mat är lika otrendigt som att sätta på sig vita tubsockor. Trenderna kommer och går men jag passar mig i alla fall för att inte bryta mot dessa två tabun. Nästan varje dag hittar jag rester i kylskåpet som behöver användas upp. Då är det lättast att komponera ihop en enkel lunchsallad. Den piffas lätt upp med avocado och en god dressing.

Till en sallad för två personer behövs följande:

2 dl kokt bulgur, en tärnad plommontomat,
ca 5 cm gurka (skivad),
1/2 orange paprika skuren i bitar,
ca 3 cm purjolök (strimlad) och en stor avocado (skivad).

Dressingen rörs ihop av:

2 – 3 msk crème fraiche,
en msk rapsolja,
saften av 1/2 lime,
en tsk dijonsenap,
1/2 tsk flytande honung.

Innan jag serverar salladen strör jag lite sumac över den.

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren