Tipsat, Upplevt

Riktiga sömnspridare

Foto: Susanna Rosén

Foto: Susanna Rosén

Katter är levnadskonstnärer och kan konsten att ta det lugnt och njuta av livet. De är till och med så duktiga på det att deras tillbakalutade livsstil lätt smittar av sig. Det gör katter perfekta som sällskap om man vill varva ner och stressa mindre.

Foto: Susanna Rosén

Foto: Susanna Rosén

En katt sover eller vilar så mycket som 16 timmar per dygn. Det betyder att de är vakna 1/3 av sitt liv och sover bort resten. De sover inte som stockar hela tiden utan vaknar till när något spännande är på gång. Det kan vara klirret av en matskål eller en fågel som sätter sig på fönsterblecket.

Under sin korta vakna tid händer det att de motionerar. Det där som man brukar kalla ”kattfnatt”. Som skjutna ur en kanon rusar de fram och tillbaka så att mattorna krullar sig. Sedan blir det lugnt igen som om ingenting hänt och de går tillbaka till sin favoritsysselsättning – att sova.

Katter är riktiga pulssänkare som sprider lugn omkring sig. Man riktigt känner hur pulsen går ner när man har sovande katter i sin närhet. Så det där med att ha en soffa i arbetsrummet fylld av sovande katter är kanske inte det smartaste om man vill vara produktiv vid datorn…

Foto: Susanna Rosén

Foto: Susanna Rosén

 

 

  1. alf

    Visst är katter det, men det är väl inte förrän de nått mogen ålder. Vi, jag 74 och min sambo 61, har nyligen blivit med katt. En 8 månader ung bonnkatt som jag på kul kallar Europé!

    En livlig, snäll och go katt som inte kan låta vår sockerskål få vara ifred.

    Men spelar ingen roll, vi älskar vår katt!

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren