Välkommen till den pånyttfödda sommaren!
Det är något speciellt med sommaren när den kommer tillbaka liksom lusten till vissa rätter.
En släkting gjorde för många år sedan en rödbetssallad som stannat kvar i smakminnet genom alla år.
Den är synnerligen enkel att göra och lika märkvärdigt god i sin enkelhet.
Receptet
Det här är vad man behöver.
1. ca 350 g inlagda rödbetor. (Slå bort lagen och behåll skivorna)
2. 2 dl majonnäs. (Fett-rädda kan ta 1 dl)
3. 2 dl crème fraiche. (Fett-rädda kan ta 1 dl lätt-crème fraiche)
4. 1/2 msk senap och 1/2 msk fransk senap. (Annars 1 1/2 msk vanlig senap)
5. 3 krm salt.
6. 1 krm malen svartpeppar.
7. 1 liten röd eller gul lök.
8. 1-2 röda äpplen.
Tillagningen
1. Skär rödbetor och äpplen i centimeterstora bitar och använd gärna en ”mandolin” men finhacka löken.
2. Blanda majonnäs, crème fraiche och senap i samma skål som rödbetssalladen serveras i.
3. Blanda i rödbetor, äpple, lök, salt och peppar.
4. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör för sommaraftonen
Den här rödbetssalladen passar vid många tillfällen men är kanske allra bäst tillsammans med sommarens sill och nubbe.

Foto: Tom Engström
Förslag:
Som nubbe, prova gärna Bokma genever och kyl den INTE! Den är godast i rumstemperatur och går mycket bra ihop med både sillen och salladen.
(Beställningsvara på Systemet)
Smaklig måltid!
Kommentera