Livsstil, Tittat

Rolig och skarp satir

Cassius Green (Lakeith Stanfield) får en sten i huvudet under en demonstration han försöker undvika.

Sorry to bother you

Cassius Green (Lakeith Stanfield) bor i sin farbrors garage. Han är i stort behov av pengar och söker med falska betyg ett arbete som telefonförsäljare för uppslagsverk. Och han får det trots att han avslöjas.

Det går trögt med säljandet tills han får et tips av en bordsgranne: Du måste tala med en vit mans röst! Och det ger effekt. Cassius blir snart stjärnsäljare och börjar tjäna stora pengar. Han och flickvännen Detroit (Tessa Thompson), en häftig performancekonstnär, lever livet och njuter av den lyxiga tillvaron.

Men då får Cassius ett erbjudande av ägaren till ett företag med slavliknande förhållande. Girigheten har satt klorna i Cassius och valet mellan moral och Mammon blir svår. Boots Rileys regidebut är rolig, överraskande och har en skarp satir.

Manus och regi: Boots Riley.

I rollerna: Lakeith Stanfield, Tessa Thompson, Jermaine Fowler, Armie Hammer, Danny Glover med flera.

Premiär fredag den 2 november.

Titta på trailer här.

Rami Malek som en porträttlik Freddie Mercury i Queens.

Bohemian Rhapsody

Ett måste för Queenfans

Bohemian Rhapsody toppar Biolistan. Musiken och Rami Malek, känd från Mr Robot, som Freddie Mercury gör den väl värd det.

Historien om Queen är ganska enkel och redan väl känd och historien om den fantastiske sångaren Freddie Mercury skrapar rätt mycket på ytan. Men filmen är ändå både sevärd, underhållande och gripande.

Flera kritiker har påpekat att sångarens HIV-diagnos kom betydligt senare än i filmen. Den har lagts in flera år tidigare för att öka dramatiken vilket är lite underligt.

Filmen både börjar och slutar i den gigantiska Live aid-galan på Wimbledon i London 1985 då Queen – som varit splittrat under några år – åter står på scen tillsammans under ett bejublat framträdande.

Rami Malek är lysande som Freddie Mercury och för Queenfans är denna hyllning ett måste.

Regi: Bryan Singer.

Manus: Anthony McCarten och Peter Morgan.

I rollerna: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazello, Aiden Gillen, Allen Leech, Tom Hollander med flera.

Premiär onsdag 31 oktober.

Titta på trailer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren