Samhälle

Så här ska det inte gå till, säger pensionsmyndigheten

I går publicerade vi pensionären Björn Erik Rosins berättelse om hur han – än så länge – förgäves försökt få besked från myndigheterna på sin ansökan om bostadstillägg. Så här skrev han bland annat:

”Nivån på min pension gör att jag borde kvala in för bostadstillägg. Sagt och gjort; av Försäkringskassan fick jag, vad jag trodde var, vederbörliga blanketter och i mitten av januari la jag ansökan på en brevlåda.

Dagarna gick, veckor gick, en dryg månad gick. Till sist kom ett brev från Pensionsmyndigheten….” (läs fortsättningen här).

Nu har vi fått en kommentar från Pensionsmyndighetens Linda Nygren, som konstaterar att

”ett stort arbete pågår med att förbättra ansökningsprocessen för den som söker bostadstillägg”.

Så här skriver hon:

-Pensionsmyndigheten ska hantera ärenden så skyndsamt som möjligt och underlätta för den enskilde pensionären vid kontakter med oss. Även om vi inte har möjlighet att kommentera enskilda fall i detalj och hur dessa ärenden har hanterats kan vi generellt säga att det inte ska gå till så som beskrivits i inlägget.

Om man har frågor om sitt ärende är det meningen att alla dessa ska kunna lösas när man ringer till oss. Pensionsmyndigheten eftersträvar också att enskilda som har med oss att göra är nöjda med både handläggningen av sitt ärende och med vårt bemötande. Vi beklagar verkligen att vi här har misslyckats med detta.

På Pensionsmyndigheten arbetar vi kontinuerligt med kvalitet och service och synpunkter från enskilda pensionärer är förstås av stor betydelse i vår uppföljning.

Just nu pågår också ett stort arbete med att förbättra ansökningsprocessen för den som söker bostadstillägg.

Med vänlig hälsning Linda Nygren, Pensionsmyndigheten

3 Kommentarer

 1. Gullan Logg Niklasson

  Hej!
  1) Vilka pensioner ska ingå, i den totala pensionen vid en ansökan om bostadstillägg? 2) Frågan blir också varför de olika pensionerna ska ingå i en ansökan, för att få bostadstillägg? 3) Förklara gärna de olika pensionernas innebörd och betydelse? 4) Ta gärna fram fler pensioner som inte kommit fram här. 5) Finns det fler pensioner än: Inkomstpension , Familjepension, Garantipension, Tilläggspension, Ålderspension, Tjänstepension, Änkepension, Premiepension (vad är en premiepension, varför finns den och varför är utbetalningen så låg, den är ju värderad så mycket högre?) . . . . – finns det verkligen fler pensioner? – i så fall namnge och förklara även dom.
  Vänligen
  Gullan Logg Niklasson

 2. Rigmor Eriksson

  Linda Norén.en fråga hur mycket skulder på lån får man ta upp när man är fattig pensionär. Får man ha pengar på banken??? Har man det behöver man ju inget bidrag eller???ni skyndar långsamt, många orkar ju inte hålla på o Kämpa. Sätt fart nu.mångs behöver hjälp.

 3. Eva

  Vi blir lurade av ppm mfl

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren