Samhälle

Så ser äldre på sin omsorg

Multisjuka äldre som bor hemma med stöd av hemtjänst upplever att den egna hälsan är sämre, jämfört med de som bor på äldreboende.

58 procent av de som bor på äldreboende anser att möjligheterna att få komma utomhus är bra, och 67 procent upplever att måltiderna är en trevlig stund på dagen. Resultaten varierar beroende på i vilken kommun man är bosatt.

Det här är en del av resultatet från Socialstyrelsens årliga enkätundersökning om hur äldre ser på sin omsorg. Flertalet är nöjda, skriver man i ett pressmeddelande.

Rapporten handlar om 2017 års enkätundersökning och hade en svarsfrekvens på 60 procent.

Nu är det snart dags att samla in synpunkter för 2018. Under vecka 11 skickar Socialstyrelsen ut en ny enkät till 220 000 personer som har hemtjänst eller bor på ett äldreboende.

Resultaten presenteras i slutet av oktober. Då kan man se hur det ser ut i hela riket, i varje kommun, i varje äldreboende och i hemtjänsten där man bor.

Socialstyrelsen passar på att informera om att anhöriga och nära vänner gärna får hjälpa till att svara på enkäten, däremot inte personal på äldreboenden och i hemtjänsten.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren