Ätit & druckit

Salsa till fisk

Torsk med råk- och avokadosalsa. ©foto: Jurek Holzer

Torsk med råk- och avokadosalsa. ©foto: Jurek Holzer

Jämt är det samma gamla mat på tallriken. Trots att det är vår och det borde flöda av nya matidéer. I ett något krampaktigt försök till  att servera den gamla torskfavoriten rörde jag ihop en enkel fiskrätt med det lilla extra för två personer.

ca 300g torskrygg

1 avokado

1,5 dl skalade räkor

0,5 rödlök

0,5 lime

1 nypa torkad chili

salt

1 – 2 msk olivolja

smör och rapsolja till stekning

Börja med salsan.

Skala räkorna och hacka löken. Pressa lime. Blanda i en skål med olivolja, salt och chili. Låt stå ca 20 min. Tärna därefter en mogen avokado och rör ihop den med räkorna.

Samtidigt med salsan saltar du fiskbitarna med ett par nypor salt och låter även dem stå i ca 20 min.

Sedan sätter du igång med att steka torskryggen. Den skall då vara delad i två lagom stora bitar. En klick smör och och en skvätt rapsolja värms upp i stekpannan innan fisken åker i. Det tar några minuter på varje sida, på medelvärme.

Sila bort all vätska från räk- och avokadoblandningen. Lägg en liten hög av salsan på varje torskbit vid servering.

Musik i köket: The Beatles – A day in the life

Kommentarsfältet är stängt

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren