Ätit & druckit

Skogsrullar

Lättrullat för en skogsutflykt. Foto: Jurek Holzer

Solen skiner, kantarellerna lyser gult och väntar otåligt på att bli plockade. Nu är det bråttom att komma ut i skogen. Då behövs det något lättrullat, lättpackat och lättuggat att ta med på skogsexpeditionen. Glöm dock inte att packa med regnjackan och stövlarna. Man vet aldrig…
Fetafyllda parmarullar (2 portioner) innehåller följande: 4 skivor parmaskinka, ca 75 g fetaost, ca 10 oliver med citronsmak (från Zeta), 1 msk turkisk yogurt, 1 msk olivolja, ca 10 blad färsk mynta och svartpeppar.
Lägg alla ingredienserna (utom skinkan förstås) i en mixer. Mixa ihop till en jämn smet. Bred den mixade smeten på skinkskivorna. Rulla ihop till små rullar.
Rullarna kan även serveras som förrätt eller tilltugg. Grisini (italienska brödpinnar) är gott och enkelt att servera till. Vad man gör med svampen? Det får vi ta en annan gång.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren