Krönikor, Tipsat, Upplevt

Släng er i väggen, ni okända långivare

Tjena sigfrid

Behöver du pengar till jul?

Hur mycket vill du låna – du har nu chansen att låna upp till 50.000 kr. till julklapparna.

Lån utan säkerhet enkelt, snabbt och lätt

Klicka här

Man kan undra vilka som ligger bakom de erbjudanden som dimper ner i min Iphone (nej det är inte reklam för det står Samsung på den). Är det arvingarna? Möjligen, men absolut inte min hustru – vi har gemensam ekonomi. Eller är det några BEDRAGARE som vill lura en gammal man?

Trots att vi har något som heter NIX och som ska vara avvisande så får jag ideligen telefonsamtal där någon frågar efter mig eller ibland efter Sigrid. Är det min fru som svarar så säger hon att jag inte är hemma även om det bär henne emot att ljuga. Är det jag som svarar har det hänt att jag varit blödig och köpt på mig något som jag inte behöver därför att jag läst om hur svårt ungdomar har att få jobb. Men sådant här – har jag förstått – måste stävjas.

En av arvingarna har lärt mig hur man ska komma ur sådana svårigheter om man är som jag. Säg att du gärna vill ha ett abonnemang på Damernas värld (namnet fingerat) men att du först måste tala med din förmyndare.

En gång – det var ganska nyligen – tog jag mod till mig och sa just så. Det fungerade perfekt. Jag blev till och med tillönskad en trevlig helg innan vi la på.

Att man ska akta sig för Nigeriabrev – även om man behöver minst 50 000 kronor till julklappar för att tillgodose den tjocka och ävenledes den mer magerlagda släkten – har jag förstått.

Men nu har jag fått brev från Singapore – ett land där det råder ordning och reda. Jag känner inte personen ifråga men han/hon/hen har hand om kvarlåtenskapen från en av mina (mycket) avlägsna släktningar. Det här är en känslig fråga så jag kan inte avslöja några detaljer. Men en sak ska jag säga att när jag har lämnat de uppgifter som naturligtvis krävs för en överföring så kan de som vill låna ut 50 000 spänn slänga sig i väggen.

God Jul önskar jag er!

Min egen tycks redan ha gått i uppfyllelse.

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren