Ätit & druckit

Släng inte pastan

Foto: Jurek Holzer

Foto: Jurek Holzer

Det är svårt att beräkna mängden pasta per person och det blir nästan alltid pasta över när vi äter olika pastarätter här hemma. Jag är egentligen sådär lagom förtjust i kall spagetti men vägrar slänga resterna och försöker envetet hitta på nya sätt att använda dem på.
Jag hade hittat en god rökt lufttorkad skinka i mataffären och när det blev pasta över parade ihop det hela med en cantaloupemelon.
Inom parentes bör nämnas att det var en i vårt land mycket känd mamma som hade torrsaltat skinkan, rökt den lätt över alspån och torkat den i 10 månader. Trots den långa bevarande processen kunde den goda mamman tyvärr inte låta bli att spruta in tre olika E-nummer i den. Vilket trist beteende.

Pastasallad med melon och skinka
(2 portioner)

kall kokt pasta
6 – 8 skivor rökt lufttorkad skinka
1 melon, t ex cantaloupe
mynta
olivolja
svartpeppar

Skala, kärna ur och skär valfri melon i kuber. Klipp långa, smala remsor av skinka med en sax.
Lägg upp allt på en tallrik, ungefär som på bilden. Ringla jungfruolja över. Ta några varv med svartpepparkvarnen. Dekorera med färska myntablad.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren