Plåtat

Slussen idag, en skön skamfläck

Foto: Ola Berglund

Foto: Ola Berglund

Foto: Ola Berglund

Vad ska hända med Slussen? Debatten förefaller evig – den har pågått i flera decennier nu – förslagen oändliga. Nu har stadsbyggnadsnämnden i Stockholm sagt ja till det förslag som döpts till Nya Slussen, det gjorde man för några veckor sedan. Betyder det att kommunfullmäktige gör samma sak vid sitt sammanträde i november?

– Inte alls, tror Berit Bergqvist en av medlemmarna i föreningen Bevara Slussen. – Nu ska vi jobba för att få fullmäktige att ändra på det beslutet.

Målet, enligt Berit Bergqvist, är att förhala frågan fram till nästa val så att stockholmarna själva får en chans att säga sitt.

Nyfiken grås fotograf Ola Berglund har spenderat många stunder under de senaste åren i det som är dagens Slussen, en beprövad trafikapparat för bilar, bussar, tåg och båtar och – människor.

På sin hemsida, www.photoola.se har han lagt ut två bildspel som speglar hur platsen faktiskt ser ut i dag. Det första kallar han Slussen, med en undergång som enda framtid, Det andra Slussen, en skön skamfläck.

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren