I fredags hade Solsidan premiär på filmduken, och har redan nu slagit rekord. Under första helgen sågs den av nästan 185 000 personer och gick in som etta på Biotoppen, rapporterar SF Studios vilket är den starkaste öppningen för en film på bio i år.

Så här tycker Nyfikengrås filmrecensent Mia Bjelkholm om filmen:

Solsidan

Gillar du tv-serien Solsidan så kommer du säkert att tycka om långfilmen med samma namn.

Det är helt klart en av de mer lyckade transformeringar från tv till biograffilm.

Det ständiga trätandet mellan Anna (Mia Skäringer) och Alex (Felix Herngren) har slutligen kommit till en punkt då det är dags att bryta upp. Anna har dessutom träffat en annan, David (Henrik Schyffert).

Mickan (Josephine Bornebusch) och Fredde (Johan Rheborg) lever ett lyxigare liv än någonsin och Mickan excellerar i glamorösa outfits. Det är på gränsen till för mycket. Jag har inte noterat att det tydligen är en trend med lustiga saker på huvudet annat än vid kungliga dop. Mickan har massor av accessoarer.

Freddes pappa Mauritz (Sven Wollter) dyker upp som ett störande inslag i livet. För att inte tala om det irriterande paret Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederblad). De tre gör livet svårt för de andra.

Replikerna är rappa och vassa och det är tätt mellan leendena, kanske inte gapskratten, i denna satir om livet i en av Stockholms tjusigare förort. En lagom rolig film och  en nödvändighet för fansen av Solsidan. En cliffhanger på slutet gör att vi säkert kan se fram emot en fortsättning i någon form.

Regi: Felix och Måns Herngren

Manus: Jesper Harrie.

I rollerna: Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin och Malin Cederblad, Frida Hallgren, Henrik Schyffert och Sven Wollter med flera.

Premiär fredag den 1 december.

Se trailer här.