Tyckt

Svåråtkomlig nöt

Svåröppnat

Var är fliken? Hur ska jag komma in i förpackningen? Det är enkla, men ack så kinkiga frågor man sliter med i hushållet både en, två och ibland flera gånger i veckan. Då talar vi om trevliga påsar av den där genomskinliga sorten som varor i små mängder numera är förpackade i. Typ nötter, godis, kakor, kryddor mm.

Samma visa nästan varenda gång. Man kommer hem från affären, har köpt saker man inte provat på förut, eller kanske är de förpackade på nytt sätt. Man sätter igång att leta. Snabbt ska det gå för man vill ju gärna sätta igång och mumsa.

Någonstans ska det finnas ett litet hack som gör att en flik kan rivas av. Men var? Påsen är för det mesta inte stor, kanten där uppe inte lång. Ändå händer det titt som tätt att man får leta sig fram flera gånger innan man hittar själva rivstället. Inte sällan är sax den enda lösningen.

Vaför sätter inte tillverkaren ett litet märke (inte för oansenligt, tack) var man tar sig in i påsen? Visst, det finns på en och annan förpackning. Men varför inte på alla?

Svenskarna vill ha förpackningar som är lätta att öppnal!!! Det är Grafiska företagens förbund tillsammans med Power of print som tagit reda på detta självklara faktum i en undersökning som presenterades i början av sommaren.  Intressantare är kanske uppgiften om att nio av tio någon gång skadat sig på en svåruppnad förpackning. Hear hear!

  1. Mina damer och herrar ni har väl för Guds skull en liten kniv hemma i lådan, eller en liten sax. Häll hela kalaset i en liten trevlig burk med lock och vips tjillevipp så kan man proppa i sig så mycket valnötter man orkar.

    Det var roligt att jag hittade hit, skall hänga med i framtiden nu också.
    pappa B, ålderstigen, lönnfet fotograf/journalist med hela världen som arbetsplats.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren