Krönikor

Tack och hejdå från Nyfikengrå

Illustration - Catharina Ingelman - Sundberg

”Dagens 60-plussare vill ha ut så mycket det bara går av livet. Det ska vara händelserikt och gärna fullt av överraskningar. Nu – äntligen – räcker tiden till för det lilla extra.

Nyfikengrå är tidningen på nätet för dig som vill hänga med. Mata änderna i parken kan någon annan göra!”


Ungefär så presenterade vi våren 2011, för nästan nio år sedan, Nyfikengrå.se som blev den första fristående tidningen på nätet för 60-plussare.

 Sedan dess har vi publicerat ett oräkneligt antal artiklar för vår mogna publik, som med åren blivit allt större, och för den delen allt yngre. Statistik visar att vi har haft nästan lika många läsare i 20-30-40-årsåldern som de lite äldre i 60-70-årsåldern och ännu mer.

Vi vill tro och hoppas att det är innehållet som lockat, med artiklar skrivna av drivna och erfarna skribenter från de stora tidningsredaktionerna, och bildreportage som tagits av några av Sveriges duktigaste pressfotografer.

Men allting har ett slut, även det som är aldrig så roligt. I och med detta nyhetsbrev sätter vi punkt för Nyfikengrås verksamhet. Sidan/nättidningen kommer att finnas kvar ett tag till, men enbart i sitt nuvarande skick med möjlighet att söka upp och läsa artiklar och reportage som publicerats genom åren.

Som redaktör och ansvarig utgivare vill jag tacka alla som deltagit. Tom Engström som vikarierat för mig under min timeout, Jan Zettergren som initierat och troget ansvarat för att nyhetsbrevet dykt upp i din epostlåda punktligt varje fredagsmorgon kl åtta, Jurek Holzer som generöst bjudit på foton och kreativa matrecept, Mia Bjelkholm som ända in i kaklet recenserat filmer så att vi hållit nästintill jämna steg med de stora drakarna, Sigfrid Leijonhufvud som kommenterat det inrikespolitiska läget, inte minst under valrörelsen, Monika Olin Wikman som skrivit krönikor om svåra och viktiga ämnen alltid med tonvikt på det mänskliga, Inge Josephson som om somrarna rapporterat från sin skärgårdshorisont men framför allt bidragit med tunga analyser om den knepiga pensionsfrågan, Viveca Lithner Ask som med sin sjukgymnastkompetens svarat på frågor från läsarna – mycket uppskattat -, tv4-tittarombudsmannen Janne Andersson som intervjuat kända teve-profiler om livet efter pensioneringen, Sune Sylvén som varvat nyhetskommentarer inom idrottens område med unika historiska sportkrönikor, språkdocenten Siv Strömquist som lotsat oss rätt i den föränderliga språkdjungeln och Catharina Ingelman-Sundberg som bidragit med sina skämtsamma tantteckningar. För att bara nämna några…

Jag själv som suttit vid rodret merparten av dessa år tackar alla, både ni som skrivit och plåtat och ni som läst och hängt med oss på resan. Hur kul har vi inte haft!Hoppas vi ses igen, kanske i ett annat spår.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren