Ätit & druckit

Tävla om godaste äppelkakan!

Foto: Jurek Holzer

Vem har inte ett urgammalt och beprövat recept på en äppelkaka att ta fram nu i äppeltider? I helgen publicerade vi Calle Butlers äppelkaka från tidigt 80-tal. Då skickade raskt nyfikengråläsaren Rolf Apelqvist in sin barndomsfavorit, Äppelkaka från Lidköping. Så här bakar man den:

2 stora ägg (eller 3 mindre)

2 kkp socker

2 kkp mjölk

75 gram smält margarin

4 kkp vetemjöl

4 strukna tsk bakpulver

Vispa ägg o socker poröst. Smält margarinet. Tillsätt övriga ingredienser. Smörj långpanna väl. Slå i och bred ut smeten. Lägg tunna äppelskivor över. Strö ½ kkp pärlsocker över + lite malen kanel. 170 grader i ugn, ca 60 min. Låt stå ett tag innan kakan tas av plåten.

Det här gav oss blodad tand. Nu efterlyser vi fler recept bland Nyfiken grås läsare. Det kan vara gammalt eller nytt – ålder har ingen betydelse – bara det innehåller äpplen i någon form.

Senast den 20 september vill vi ha in ditt förslag till [email protected]. Därefter kommer Nyfikengråjuryn att baka och smaka sig igenom de olika recepten. Vinnaren får äran och en fin bok!

 

  1. Kersti Radloff

    Den här gjorde min mamma ofta när hon levde. Hon är död sedan 18 år tillbaka och jag har inte ätit den sedan dess, men nu ska här bakas, oj vad sugen jag blev!!

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren