Tyckt

Tjäna pengar på gamla till vilket pris?

Carema är äldreomsorgsföretaget som än en gång får kritik för hur man sköter sin verksamhet. Nu senast handlar det om äldreboendet Tallbohov i Järfälla, som DN rapporterar om i dag. Sängar som går sönder, mat som inte räcker till, brister som inte bokförs – det är en lång räcka av missförhållanden som radas upp.

Nu meddelar företagets representant att man ska göra allt man kan för att komma åt problemen. Bra så långt, ändå har man en obehaglig känsla av att syftet är något annat än att gamla ska få värdig vård.

Carema är en av de stora aktörerna på den svenska och snabbt växande äldreomsorgsmarknaden.

Googlar runt lite på nätet och hittar en del intressanta uppgifter.

Till exempel att Carema köptes upp för ett drygt år sedan av ett av Sveriges mer okända riskkapitalföretag, Triton Private Equity. Ja, det är till och med ett av de allra största.

Förutom Carema äger företaget stålkoncernen Ovako AB (Hofors), installationsföretaget Bravida och är stor ägare i kommunikationsföretaget Cision. Andra noteringar: Triton har kopplingar till skatteparadiset Jersey och Ingvar Kamprads Inter Ikea har satsat pengar på Tritonfonder. Allt enligt bloggen Svensson.

Kanske inga konstigheter, bara en i grunden sund, vinstdrivande verksamhet. Svårt att veta.

Att tjäna pengar på gamla människor ska göras med moral och etik i behåll. Något annat borde inte finnas på kartan.

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren