Den här rätten är det inte så mycket att orda om. Enkelt, gott. Vi kör receptet på en gång.     

Limemarinerad torskfilé

(2 personer)

ca 200 g torskfilé, t ex rygg

1 lime

2 färsklökar med blast

0,5 tsk salt

svartpeppar

dill

smör

rapsolja

 

Pressa limen och häll juicen över fisken. Salta rikligt och låt stå i ca 20 min (vänd filéerna ett par gånger under tiden).

Strimla löken, värm upp smör och olja i en stekpanna och stek löken tills den blivit genomskinlig.

Sänk värmen ordentligt och lägg i fisken. Peppra och klipp över färsk dill. Låt stå på låg värme (pochera) i ca 5 minuter.

Som tillbehör föreslår jag kokt färskpotatis (vad annars) och en supergod balkansallad gjord på grillad och marinerad paprika. En gudomlig sötsur historia som verkligen förhöjer upplevelsen av torsken.

Salladsreceptet har jag tillåtit mig att låna från Snövit Janssons mycket läsvärda blogg.