Foto: Jurek Holzer

Foto: Jurek Holzer

Olika sorters peppar bildar en smakmässig grund i denna kalvgryta. Pepparsmakerna mildras något av svampen och den krämiga konsistensen. Ett bra huvudnummer i en snabblagad och god höstmåltid.

Krämig peppargryta
(2 pers)

200 – 300 g kalvkött, t ex innanlår
100 g champinjoner
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk hela korn av vardera: svartpeppar, rosépeppar, grönpeppar (hela korn)
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
0,5 dl rödvin
1 tsk fransk senap
1 tsk soja
0,5 dl cashewnötter
persilja
rapsolja till stekning

Rensa champinjonerna och dela dem i halvor. Hacka lök och vitlök. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Stöt alla pepparkornen i en mortel.
Strimla köttet och bryn det i stekpannan tills det fått lite färg.
Tillsätt lök, vitlök, svamp och peppar, rör om och fortsätt steka på något svagare värme några minuter.
Blanda crème fraiche, grädde, soja och senap och rör ner det i stekpannan. Låt puttra ca 10 minuter.
Garnera med de rostade nötterna och persiljan.
Serveras med ris och sallad.