Samhälle

Två av tre 65-plussare läser nyheter på nätet

Foto: Jurek Holzer.

Nu kommer vi med stormsteg på internet, vi lite äldre alltså.

Amerikanska Pew Research Center rapporterar att den snabbast växande gruppen att följa nyheter via mobila enheter är 50-plussare.

Det här är siffror för USA, men det skulle inte förvåna om det ser ut på ungefär samma sätt här hemma.

Fler än åtta av tio vuxna amerikaner har en mobil, jämfört med 72 procent för bara ett år sedan. Och det är äldre som står för den huvudsakliga ökningen.

Ill: pewresearch.org.

I grova drag två tredjedelar av alla amerikaner över 65 läser nyheter på en mobil enhet – 67 procent. Vilket är en 24-procentig ökning under det senaste året och tre gånger så mycket på de senaste fyra åren. Då var det 22 procent som följde nyhetsflödet på nätet.

Äldregruppen är i en klass för sig, det sker nästan ingen ökning alls för de som är under 50. Det kan ju möjligen bero på att de redan är där: 94 procent av 18-49-åringarna läser nyheter på mobilen, siffran är oförändrad sedan 2016. Det här betyder att en majoritet amerikaner oavsett ålder skaffar sig nyheter och information via sin mobil.

En annan Pew-undersökning visar att det sker en snabb utveckling bland äldre i USA när det gäller att ta till sig ny teknik och nya medier.

Fotnot: läs mer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren