Folk, Sagt, Tittat

Ulf Adelsohn: – I Sverige är man passé, i världen är man erfaren

Ulf Adelsohn. Foto: Gunnar Magnusson

Ulf Adelsohn. Foto: Gunnar Magnusson

– Good experience comes from bad experience which comes from no experience. När det gäller ungdomar måste de först och främst få sina erfarenheter, de har ju inga när de börjar.

När förre moderatledaren Ulf Adelsohn får frågan av Nyfiken Grås Gunnar Magnusson om vad ordet gammal står för börjar han med ett engelskt uttryck.

– När man läser synonymer till ordet gammal i asiatiska och anglosaxiska länder är det en mängd positiva synonymer; erfaren, kunnig, värd att lyssna till, hedervärd. I Sverige är det bara negativt; åldersstigen, passé, förbrukad, gubbig, gummig. Erfarenhet anses värdefullt i stora delar av världen dock inte i Sverige.

För drygt 25 år sedan stod den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohns på de politiska barrikaderna som moderat politiker, i riksdagen, i regeringen och som borgarråd i Stockholm.

Numera nöjer han sig med att följa politiken på avstånd: – Jag har aldrig vänt mig om och saknat den, Men jag följder den politiska debatten, jag har den i blodet, säger Ulf Adelsohn i en filmad intervju på You tube.

Titta på filmen här!

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren