Läst, Skrivit

Uppföljaren till Kaffe med rån på g: ”Lojt placerade han svansen på Enter…”

Katten är författarens bästa vän. Det konstaterade Susanna Rosén häromdan med gott om bilder från egna skrivarlyan. Katten kan  även vara en kommissaries bästa vän. Catharina Ingelman-Sundberg, en annan flitig Nyfikengråmedarbetare och liksom Susanna författare och journalist, skriver just nu på uppföljaren till den internationella succén Kaffe med rån. I ett av avsnitten handlar det om en mycket trött kommissarie och hans busiga katt…

Catharina Ingelman-Sundberg. Foto: Sofia Runarsdotter

Catharina bjuder generöst på en liten försmak. Läs och njut!

”Lampan på skrivbordet bredvid datorn lyste fortfarande men kommissarie Strömfors sov djupt. Under natten hade han gjort så många sökningar på nätet att han till slut fallit i sömn. När han utmattad nickat till hade hans favoritkatt Einstein vigt hoppat upp från kattkorgen och lagt sig tillrätta på tangentbordet där hon sedan hade huserat hela natten.

Nu vaknade den svartvita bondkatten, svankade djupt och sträckte ut sig så ytterligare en rad med Z dök upp på dataskärmen. Efter några timmars härlig sömn och slickande av tassar och päls hade det dessutom blivit flera hundra X, Q och semikolon även om Z var den bokstav som av någon anledning återkom mest. Einsteins favoritställning var att lägga sig på magen över alla bokstäver inklusive punkt och semikolon och lojt parkera svansen på Enter. Detta kunde ställa till det ordentligt för kommissarien, men han var svag för djuret så kattkräket brukade få hålla honom sällskap under arbetspassen.

Vanligtvis var Strömfors alltid mycket noga med att hålla den borta från skrivbordet och stänga datorrummet innan han gick till sängs, en vana han fått sedan katten en gång lagt vänstra tassen på bokstaven Ö och sedan spinnande tryckt ner den tangenten ett antal tusen gånger. Men denna natt hade katten fått fritt fram.

Nu gäspade den stort, sträckte ut sig med tassarna framför sig så att bokstäverna Å, Ä och Ö fick sig en ordentlig tryckare varefter den hoppade ner på kommissariens mage och vidare ned på golvet. Strömfors vaknade med ett ryck.”

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren