Ätit & druckit

Vad ska man med prinskorv till i september

Foto: Jurek Holzer

Foto: Jurek Holzer

Åter till vardagen. Efter en veckas utlandssemester gapar kylen tom utom några överblivna prinskorvar. En stunds fundering på hur man skulle kunna servera dem. En granskning av möjliga kandidater till ingredienser sätter igång tankearbetet. Så småningom dyker det upp en idé till ett helt galet såsrecept på bl a tomater och äpple.
Pasta med en helt galen sås (2 personer).
2 dl kycklingbuljong
0,5 röd lök
2 msk tomatpasta
1 msk messmör
0,5 dl grädde (kan uteslutas)
1 tsk olivolja
curry, svartpeppar, salt
några blad färsk basilika
Hacka löken och fräs den i olja i en kastrull, tillsätt buljongen och rör i tomatpastan.
Låt koka en stund på medelstark värme.
Vispa in messmöret och ev grädden. Krydda och låt småkoka 15 minuter.
Skär äpplet i bitar och lägg det i såsen tillsammans med prinskorvarna.
Dra kastrullen från värmen, lägg på ett lock och låt korven bli varm (5 – 10 min).
Servera med tagliatelle och garnera med basilikablad.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren