Krönika

Välkommen till hösten

Svensk sjukvård för äldre bygger på samverkan?! Tecknare: Norbert Fürlinger

Hösten kom så snabbt att vi inte riktigt hann med. Därför kommer veckobrevet först idag men vi hoppas attr det är lika välkommet ändå.

Så här ska krogen korta barkön

För många som återvänt till stadscivilisationen kommer en nyhet att glädja dem – köerna till barerna kommer att kunna bli kortare.
En lång kö till baren kan verkligen döda stämningen och det tänker en krog i Stockholm råda bot på.
Utestället, som nu kanske också kan bli ett inneställe, ska pröva en ny metod  för betalning som gör att besöken i baren går betydligt snabbare.
Som alltid, numera, handlar det om att undvika kontanter och systemet, som kallas Repeat Pay, gör att det bara tar några sekunder att genomföra ett drinkköp.

Standardbelopp är metoden

Ett vanligt förekommande belopp att betala ställs in på kortläsaren, t.ex. en drink för 100 kronor (det är inte billigt att supa på krogen).
Så fort kunden blippat sitt kort kan kortläsaren läsa av nästa kunds betalning på 100 kronor utan att bartendern behöver göra något utöver att blanda till och servera drinkarna.

Tekniken passar utomordentligt bra på barer som säljer många produkter till samma pris, dvs alla drinkar är i stort sett lika dyra.
Så fram med kortet, ner med drinken, dags för nästa – i en rasande fart.

Allt för gästerna?

Krogens mål är att ”förbättra gästernas upplevelse” och gör det gärna genom att använda sig av nya snabba sätt att ta betalt.

För vem vill stå länge i kön, det kan ju verkligen döda stämningen menar krogens ägare utan att nämna den sköna känsla som kommer hos ägaren efter att många fler hundringar kommit in under kvällen.

Vi tyckte att det här kunde vara en smårolig sak att börja höstens arbete med artiklar kring många olika ämnen men jag lovar att de flesta nog kommer att vara något mer viktiga än den här.

Så välkommen tillbaka.
Nästa vecka presenterar vi veckobrevet på rätt dag till alla er som anmält att ni vill ha våra brev varje vecka.

PS:
I sommar har jag sett en hel del inspelningar med den dansk-amerikanske estradören och musikern Victor Borge som blev 91 år innan han dog år 2000.
Njut gärna av hans fantastiska förmåga att blanda komik och musik till en skrattretande kompott. Här är länken:
https://www.youtube.com/watch?v=RtDX1Vl-Jxk

2 Kommentarer

 1. Agneta Ullenius

  Vilken höst?
  Vi är inte ens i mitten av augusti.
  Bara för att skolorna börjar betyder det inte att det automatiskt blir höst för oss färdigutbildade…

  Vänligen,
  Agneta Ullenius

 2. Hej, jag har nog litet höstnoja och ser liksom december så fort dagarna börjar bli litet kortare. Ska försöka skärpa mig och tack för ditt påpekande.
  Mvh
  Tom

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren