Tyckt, Upplevt

Varför så tyst om Slussen?

Kommande vy från Slusstorget mot Södermalm, enligt Stockholm stads hemsida.

När nuvarande styret kom till makten i Stadshuset pratade man om att värna Stockholms skönhet. Adjektiven och byråkratsnacket flödade som honung över politikernas lent ljugande läppar.

Men det första man gjorde var att försöka avskaffa skönhetsrådet, den remissinstans som yttrar sig över nybyggnationer i staden. Sedan byggde man Waterfront, den fulaste byggkolossen i Stockholm på decennier.

Skönhetsrådet räddades visserligen kvar, men har ni märkt hur tyst det blev: Förutom att fnatta runt i TV och visa moderna arkitektbyggnader i andra städer, har inte rådet setts till i debatten. Det klassiska Stockholm, det som gör staden till en av Europas vackraste huvudstäder, när stod Skönhetsrådet upp för den kvalitén senast?

Och har någon hört rådets röst i Slussendebatten?

Där tycks det som om jaget är viktigare än staden.

För att inte tala om Stadsmuseet. Det ryktas i korridorerna att de anställda inte vågar säga något om Slussenprojektet eftersom de själva är anställda av Stockholms stad.

Jaget viktigare än staden.

Man kritiserar inte sin arbetsgivare. Men var är debatten, de öppna mötena och dialogen med stockholmarna? Förr i tiden gick Stadsmuseet i bräschen för stadens kulturmiljöer, men vad händer nu i tystnaden?

Den ende som tror att det har förekommit någon dialog är finansborgarrådet Sten Nordin, mannen som har dialogen med byggherrarna.

 

 

 

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren